Informatie
Hier vind je info over de interesselijst, koopcontract, voeding en het titeren.
Interesselijst/wachtlijst
Wat enorm leuk dat je op onze website terecht bent gekomen en interesse hebt in een labrador pup.
We hebben af en toe een nestje voor serieuze labrador liefhebbers die onze pups een 4ever home willen geven, die alle tijd hebben voor hun hondje en die bereid zijn om op cursus te gaan.
Wij vinden het heel belangrijk dat onze pups een prachtige plek/thuis krijgen voor de rest van hun leven.
Wij hebben met veel liefde en passie ervoor gezorgd dat er een nest is en dragen onze grote zorg voor de moeder en de pups, wij voelen ons verantwoordelijk dat de pups goed terecht komen. Heb je interesse in een pup? Als er een nest op komst is plannen we graag een telefonisch gesprek in om kennis te maken. Wij, maar ook jij hebt vast een hoop vragen waar we graag antwoord opgeven. Na ons gesprek kunnen we gezamenlijk besluiten om je op de wachtlijst te zetten, dit geeft echter geen zekerheid dat je definitief een pup bij ons koopt, het op de wachtlijst staan is van beide kanten vrijblijvend. Het verkopen van een pup is een kwestie van vertrouwen en afgaan op ons gevoel, als wij twijfels hebben bij een geïnteresseerde mogen en kunnen wij het kopen van een pup weigeren. Uiteraard geldt dit ook voor jou als koper, jij moet bepalen of het nest je bevalt en dat je er 100% voor kunt gaan, besef goed dat een labrador heel oud kan worden en dat een hond in huis nemen niet voor een korte periode is.
Als de pups geboren zijn geven we de moeder en de pups de eerste 3 weken rust zodat ze op krachten kunnen komen en aan elkaar kunnen wennen. Als ze geboren zijn stellen we je op de hoogte van de geboorte en vragen we of je nog interesse hebt, we houden je in de tussentijd op de hoogte met foto’s en video’s. Als de pups 3 weken oud zijn maken we een afspraak, dan kun je de moeder en de pups bekijken en kennis maken met ons. Na dit bezoek horen wij graag na 24 uur van je of jij voor een pup wilt gaan, als er een klik is en het voor beide partijen goed voelt reserveren wij een pup voor je. Wel behouden wij ons het recht voor om een pup aan te houden uit een nestje en daarbij uiteraard de eerste keus te hebben.
Als de pup naar de nieuwe eigenaar gaat dan zijn ze gechipt door de Raad van Beheer, getiterd en ontwormd. De pups krijgen een officieel stamboom en het Europees paspoort mee, de pups worden verkocht met het koopcontract van de Nederlandse Labrador Vereniging. Je krijgt een handleiding mee met tips en adviezen van ons, ook krijgt de pup een voer- en wandelschema mee. Uiteraard mag je ons ten alle tijden om hulp vragen. De pups worden hier in huis geboren en gesocialiseerd. Ze zullen bij het verlaten van de moeder gewend zijn aan huiselijke geluiden, hebben mensen ontmoet van jong tot oud, we nemen de pups mee in de auto, naar het winkelcentrum, het bos en ze hebben paarden, poezen, kippen en honden ontmoet. Dit alles gaat gepaard met veel rust en zal stapje voor stapje gebeuren, niet elke dag wat nieuws, maar kijkend naar de pup of het toe is aan een nieuwe uitdaging. Wij proberen van onze kant er alles aan te doen om ze een goede start te geven. Als de pups het nest verlaten willen wij graag contact houden met de pupkopers. Als de honden 1,5 jaar oud zijn willen we een terugkomdag organiseren.
Koopovereenkomst
Wij maken gebruik van de koopovereenkomst van de Nederlandse Labrador Vereniging.
Klik op de link NLV om de koopovereenkomst te bekijken.
Voeding
Dog Lovers Gold - The Original
Zonder tarwe, maïs of soja.
Volledige voeding voor honden van alle leeftijden.
Samengesteld zonder tarwe, maïs of soja!
Bevat ingrediënten van hoge kwaliteit met 4 verschillende dierlijke eiwitsoorten. Hoog gehalte heerlijke gedroogde kip, gedroogde zalm, gedroogde lam en gedroogde eieren. Hypoallergene ingrediënten. Glutenvrije bruine rijst, erwten, appels, wortelen, lijnzaad en zalmolie. Bovendien met gecheleerde mineralen, L-carnitine, taurine, yucca schidigera en unieke probiotica. Licht verteerbaar en bevordert een gezonde huid en een prachtig glanzende vacht.
Samenstelling
Gedroogde kip: 20%, bruine rijst: 19.2%, rijst: 19.2%, kippenvet: 10.2 %, gedroogde zalm: 6%, erwten: 5%, gedroogde lam: 5%, gedroogde eieren: 4%, lijnzaad: 3.7%, biergist: 3%, plantaardige vezels: 3%, mineralen: 1%, zalmolie: 0.5%, appel: 0.05%, wortel: 0.05%, mannan-oligosacchariden: 0.05%, probiotica: enterococcus faecium 0.02%.
Analytische bestandsdelen
Ruw eiwit: 26%, ruw vet: 18%, ruwe celstof: 3.3%, ruwe as: 6%, calcium: 1.43%, fosfor: 0.94%.
Theoretische energiewaarde: 4120 kcal/kg.
Nutritionele toevoegingsmiddelen
Vitamine A (alfa-retinylacetaat): 18.000 IE/kg, Vitamine D3 (cholecalciferol): 1.800 IE/kg, Vitamine E (all-rac-alfa-tocoferylacetaat): 200 IE/kg, Koper (Koper(II)sulfaat pentahydraat): 10 mg/kg, Koper (Koper(II)chelaat van aminozuurhydraat): 5 mg/kg, Zink (Zinksulfaat-monohydraat): 50 mg/kg, Zink (Zink chelaat van aminozuurhydraat): 115 mg/kg, IJzer (IJzer(II)sulfaat-monohydraat): 100 mg/kg, Mangaan (Mangaan(II)sulfaat-monohydraat: 35 mg/kg, Jodium (calciumjodaat, watervrij): 1 mg/kg, L-carnitine: 100 mg/kg, Taurine: 1000 mg/kg.
Bevat natuurlijke antioxidanten op basis van rozemarijn en gemengde tocoferol.
Sensoriële toevoegingsmiddelen
Yucca schidigera extract: 200 mg/kg.
Titeren
Wat is titeren
Bij een titerbepaling wordt 1 ml. bloed afgenomen en wordt bepaald hoeveel antistoffen in het bloed aanwezig zijn. Als een hond nog voldoende antistoffen in het bloed heeft, is het niet nodig om te vaccineren. Je hond wordt op deze manier niet onnodig belast met overbodige vaccinaties.
Een dierenarts kan aan de hand van de titerbepaling een indicatie geven hoe lang de antistoffen nog aanwezig zullen blijven en wanneer er weer moet worden getiterd. Mochten er op dat moment geen antistoffen meer aanwezig zijn ga je vaccineren en daarna weer titeren.
Titeren bij pups
Pups krijgen met de eerste moedermelk antistoffen binnen van de moeder. Die antistoffen blijven circa 6 tot 12 weken aanwezig in het bloed.
Zolang de antistoffen aanwezig zijn is de pup beschermd en zal een vaccinatie geen effect hebben.
Als je niet titerd krijgen de pups met 6, 9 en 12 weken een inenting, in totaal krijgen ze 3 prikken zodat in ieder geval één van de drie prikken aanslaat.
Waarom titeren wij
Een vaccin is een onnatuurlijke manier om met een ziekte in aanraking te komen. Normaal komen de ziektekiemen via de neus of mond naar binnen en worden daar al aangepakt door het lichaam. Een vaccin spuiten we direct in de bloedbaan. Dit is dus een hele heftige binnenkomst, ook al is het een verzwakte versie van de ziektekiem. En dan vaak zelfs nog met een cocktail van 3 ziektes tegelijk! Een dier kán hier heel ziek van worden en zelfs later vervelende klachten als eczeem of zelfs epilepsie door ontwikkelen. Ook bevat een vaccin naast de entstof nog dragende stoffen, dit zijn vaak hele belastende stoffen zoals kwik of chloroform. Zeker niet iets waar je een jonge pup van 6 weken mee wilt injecteren. Daarom laten wij onze honden en pups titeren.